Thursday, 23 May 2013

No L.O.V.E until Akad :)

Assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab sayang :)

Today i wanna to talk about.. *eh, awat poyo sangat nie -.- Hahaha. Just kidding, relax laa tak mau hot² dah la cuaca tengah summer peak nie cer banyakkan bersabar.. Tapi serious laa panas giler kot. Pernah tak bila kita kata '' Panas giler kot hari nie..'' then kawan kita pon tak semena-mena jawab '' kat akhirat lagi panas kotttt ..'' Memang betulah panas,but ... aduhh, sekarang nie kita tengah cakap pasal cuacakan? Am i right? Fuhhh *ok² let's back to the topic.

Betul betul betul :)

Terdetik pulak hati kita nie nak buat entry pasal '' Couple '' nie >.<  *budak² under age tak mau gatai² naa, cubit kang! Anyway, couple tu tak haram pon. SURE! sapa kata haram, habaq maii.. Hahaha Couple itu halal hanya selepas nikah :) Haaaa Sweet kan? *macam tau2 je Aiza nie. Memamg laa tak tau, tapi instinct aku kuat kot mengatakan yang cinta after nikah best. 

Ada jarak antara kita.

By the way, even kita kata ''tak mahu bercinta or jatuh hati dengan someone'' amat sukar untuk dilaksanakan, sebab dalah hati kita sememangnya ada perasaan cinta even pernah phobia dalam bercinta. *Aiza cakap dengan cermin. Hahaha. Included me -.- So what should i do? Ottoke? How?

Cukuplah aku mencintai dirinya dalam diam. 

Kalau kita sukakan seseorang tu, jangan kasi tau dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya, tapi luahkan pada Allah, beritahu Allah. Hanya Allah saja yang mengetahui sapa jodoh kita :)

Kalau ade someone yang proposed Aiza macam nie, mahu terkulai di tempat kejadian :D
And last but not least, marilah sama² kita berdoa so that dapat jodoh yang soleh, bukan asal boleh *hehe menyempat lagi aku nie.. yang dapat membimbing kita ke syurga. InsyaAllah :) Choppp, before lupa Aiza nak share something dengan you all semua..

'' Ya Allah, sekiranya jodohku jauh, maka dekatkanlaa. Sekiranya jodoh ku sukar, maka permudahkanlaa. Pertemukan lah aku dengan jodoh yang soleh/ solehah. Ameen ''





No comments:

Post a Comment