Sunday, 5 May 2013

Celik tapi tak nampak !

Assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab sayang :) *tredmark aku suke hati aku lahh.

Hah tengok tu, tajuk entry cannot go derr -.- bunyi macam tengah emosional jer kan? Tapi memang pon. Tapi tapi tapi dulu lah emo jap, sekarang ok jer. Hahaha *ye la tu Aiza. Pernah tak rasa bodoh ataupon diperbodohkan? *bunyi macam kasar je kan. hehehe

-gambar hiasan-

Honestly aku pernah gak rasa perasaan macam nie. Uisshhhh.. geram pulak bila ingat2 balik. Pengalaman mematangkan kita, orang kata la tapi memang betul. Setiap apa yang terjadi aku jadikan ia sebagai peringatan pada diri aku sendiri supaya tidak mudah diperbodohkan oleh sesiapa especially lelaki, kaum adam, men, guy, namja, ar-rijal, and etc. Fuhhh.. *nak emo dah tu. Hahaha

-gambar hiasan-

Actually aku pikir 2,3,6,7,8 kali gak nak tulis entry nie, tapi ape salahnya kan nak share. Do not easily believe dengan ape yang lelaki cakap. *this is my opinion okkkk. Aku bukan nak cakap besar, kan tak elokkan tapi seriously aku fobia giler dengan ''couple''. Believe or not aku pernah sekali je couple. Hahaha. Tapi time jahil lagi bab2 nie, Couple itu haram tau. Kalau tak couple tak boleh ke? -.-'' tepuk dada tanya iman.

-gambar hiasan-

Lelaki nie bukan pikir perasaan kita kalau dia nak curang! *hah.. hamek kau! Hahaha mesti benggang je orang bace post aku kali nie. Tak semua lelaki macam tu. ok?? Then at the first time aku couple my bestfriends Hani and Mai terperanjat giler kot. Time aku terima tu, aku tengah tak bape nak betul kot. Hahahaha *sedapkan hati. Nak diringkaskan cerita time aku couple tu, aku rasa aku jauh dari Allah, My family, and my friend -.- and my Mama pon terkejut giler aku couple, bukan ape.. FYI aku tak reti + minat sangat dengan hal2 yang macam nie, tu pasal la orang sekeliling aku tak expect yang aku akan accept bila mamat tu proposed aku. Hurmmm.. Maklumlah orang lain ade, aku pon teringin nak ada hah! memang ni lah makannya.

-gambar hiasan-

Tapi alhamdulillah, couple dengan dia tak lame pon. Hahaha. Bila ingat2 balik macam budak2 -.- clash bile??? *aku tau tu yang kau nak tau. Aku clash time aku tengah study week, ulang suara study week. That means next week aku Final exam ! OMG. Cuba kau bayangkan macam mana aku nak survive? Tapi semua tu kuasa Allah S.W.T . Aku dapat hadapi semua tu dengan tabah. Aiza kan kuat :)

Anugerah dekan untuk semester 2 dan 3.

Syukur sangat2, Alhamdulillah. Aku dapat perform dengan baik untuk exam lepas, semester 4. *actually down jugak result tu, but sikit je laaa. Untuk 3 kali berturut2 aku dapat kekalkan Dean List :) Semua nie aku buat untuk kebahagiaan Mama dengan Ayah dan jadi pembakar semangat untuk adek along.. Moral of the story, for me laa.. You know what the you needs not what you wants. Bercinta lepas nikah lagi sweet aku rasa. Am i right?

3 comments:

  1. ouh sedihnye citer awk..btw, kuatkan smgt! :D
    eh, i follow u la kt sni,, :)

    ReplyDelete
  2. Thanks a lot :) pengalaman mengajar kita erti kehidupan. Am i right ?

    ReplyDelete
  3. yup :) makin banyak dugaan, makin byk kita belajar :)

    ReplyDelete