Thursday, 23 May 2013

No L.O.V.E until Akad :)

Assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab sayang :)

Today i wanna to talk about.. *eh, awat poyo sangat nie -.- Hahaha. Just kidding, relax laa tak mau hot² dah la cuaca tengah summer peak nie cer banyakkan bersabar.. Tapi serious laa panas giler kot. Pernah tak bila kita kata '' Panas giler kot hari nie..'' then kawan kita pon tak semena-mena jawab '' kat akhirat lagi panas kotttt ..'' Memang betulah panas,but ... aduhh, sekarang nie kita tengah cakap pasal cuacakan? Am i right? Fuhhh *ok² let's back to the topic.

Betul betul betul :)

Terdetik pulak hati kita nie nak buat entry pasal '' Couple '' nie >.<  *budak² under age tak mau gatai² naa, cubit kang! Anyway, couple tu tak haram pon. SURE! sapa kata haram, habaq maii.. Hahaha Couple itu halal hanya selepas nikah :) Haaaa Sweet kan? *macam tau2 je Aiza nie. Memamg laa tak tau, tapi instinct aku kuat kot mengatakan yang cinta after nikah best. 

Ada jarak antara kita.

By the way, even kita kata ''tak mahu bercinta or jatuh hati dengan someone'' amat sukar untuk dilaksanakan, sebab dalah hati kita sememangnya ada perasaan cinta even pernah phobia dalam bercinta. *Aiza cakap dengan cermin. Hahaha. Included me -.- So what should i do? Ottoke? How?

Cukuplah aku mencintai dirinya dalam diam. 

Kalau kita sukakan seseorang tu, jangan kasi tau dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya, tapi luahkan pada Allah, beritahu Allah. Hanya Allah saja yang mengetahui sapa jodoh kita :)

Kalau ade someone yang proposed Aiza macam nie, mahu terkulai di tempat kejadian :D
And last but not least, marilah sama² kita berdoa so that dapat jodoh yang soleh, bukan asal boleh *hehe menyempat lagi aku nie.. yang dapat membimbing kita ke syurga. InsyaAllah :) Choppp, before lupa Aiza nak share something dengan you all semua..

'' Ya Allah, sekiranya jodohku jauh, maka dekatkanlaa. Sekiranya jodoh ku sukar, maka permudahkanlaa. Pertemukan lah aku dengan jodoh yang soleh/ solehah. Ameen ''





Thursday, 16 May 2013

Birthday Aiza :) - Part Gwiyomi...

Haluuuuuu.. hulaaaaaa.. Hahahaha. Kita nak sabung entry yang lepas, dah la Masyie kat blog aku macam cerita endon ade '' continue '' pulakk :) Baru la gempak kan ! Hahahaha.

 Anyway antara banyak2 picture yang kita snapkan aku sangat tertarik dengan 2 picture nie >.< orang yang alert ye yang paham ''kesenian'' gambar ini :) Hahahahaha.

Konon-konon nak candid la kan, tapi Hanna pandang camera. Hahahahaha. 

Konon-konon nak candid la kan, tapi kali nie, Acik Mera pulak yang pandang camera.. Grrrr.. Hahaha.


Lighting tu penting ! tapi aku rase yang nie over lighting kan? Hahahaha.

Kelas Gwiyomi bersama Si Comel Hanna ! 

Anyway, masing2 tak tau ape yang patut buat dulu. Main hentam je.. kalau pengasas gwiyomi nie tengok haru jadinyaaa :D Hahahaha.

Hentam la labu, tapi cute. *uweeerrrkkkk..

Lawak la.. lepas nie ley dah upload kat you tube. Cara2 nak buat gaya gwiyomi ! Peace.

This picture taken by Masyie sayang :) tu pasal la ade kesenian disitu.

Birthday Aiza :) - Part 0ne.

Assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab sayang :D *tak habis2..

Now, I already 20 years old you all *style gedik sikit >.<  Actually dah 20 years and 4 days. Hahaha. Baru hari ni hati aku terbukak nak update pasal birthday aku hari tu. Seriously.... best sesangat kot! sangat2 best you all.. *Apehal kau nie Aiza?? Tapi tapi tapi tapi.. my baby sister and brother tak de kat rumah la time tu, yang adek ade kat hostel yang angah kerja.. yang peting tepat je pukul 12 malam adek terus call wish my birthday and mother day kat mama. Honestly.. mestilah aku terharu kan !  

Cake nie Masyie yang sponsor  setelah bercomplot dengan mama and ulfa! Hahaha Thanks Masyie love you..

Yang specialnya birthday kali nie, aku dapat celebrate with my BFF. *Not boyfriend ok! Maklumlah boiprend tak de, celebrate la dengan prend je :D Hahaha. *just kidding. Frankly speaking celebrate dengan my girls pon not bad what! Have fun.. dah la lame tak gathering kan, so kira macam menyelam simbil minum air laaa.

Masyie, Ulfa, Me, Mera, Hanna *our new member :) Hahaha.

Ulfa tu saje buat gaya gyiomi >.< konon-konon la. Hahaha. Tapi ade lagi teror bab2 gyiomi nie, tak lain dan tak bukan Hanna!!

Makan ambil bersilat, tu pasal tikar tu gelembong gelembong. Hahahahaha. Asalkan mereka bahagia.


Sikit je Syitah makan, tu pasal dia makin slim sekarang :) lagi2 dah nak naik pelamin nie. Hahahaha.

Ibu solehah nie, susah nak jumpa sekarang nie >.< Anyway thanks Mera kasi Handbag tu. I love it !


Pahhh.. aku tak de niat nak masukkan pic nie, tapi aku tengok comel je :) Peaceeeeee.

To be continue.. :D

Sunday, 5 May 2013

Celik tapi tak nampak !

Assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab sayang :) *tredmark aku suke hati aku lahh.

Hah tengok tu, tajuk entry cannot go derr -.- bunyi macam tengah emosional jer kan? Tapi memang pon. Tapi tapi tapi dulu lah emo jap, sekarang ok jer. Hahaha *ye la tu Aiza. Pernah tak rasa bodoh ataupon diperbodohkan? *bunyi macam kasar je kan. hehehe

-gambar hiasan-

Honestly aku pernah gak rasa perasaan macam nie. Uisshhhh.. geram pulak bila ingat2 balik. Pengalaman mematangkan kita, orang kata la tapi memang betul. Setiap apa yang terjadi aku jadikan ia sebagai peringatan pada diri aku sendiri supaya tidak mudah diperbodohkan oleh sesiapa especially lelaki, kaum adam, men, guy, namja, ar-rijal, and etc. Fuhhh.. *nak emo dah tu. Hahaha

-gambar hiasan-

Actually aku pikir 2,3,6,7,8 kali gak nak tulis entry nie, tapi ape salahnya kan nak share. Do not easily believe dengan ape yang lelaki cakap. *this is my opinion okkkk. Aku bukan nak cakap besar, kan tak elokkan tapi seriously aku fobia giler dengan ''couple''. Believe or not aku pernah sekali je couple. Hahaha. Tapi time jahil lagi bab2 nie, Couple itu haram tau. Kalau tak couple tak boleh ke? -.-'' tepuk dada tanya iman.

-gambar hiasan-

Lelaki nie bukan pikir perasaan kita kalau dia nak curang! *hah.. hamek kau! Hahaha mesti benggang je orang bace post aku kali nie. Tak semua lelaki macam tu. ok?? Then at the first time aku couple my bestfriends Hani and Mai terperanjat giler kot. Time aku terima tu, aku tengah tak bape nak betul kot. Hahahaha *sedapkan hati. Nak diringkaskan cerita time aku couple tu, aku rasa aku jauh dari Allah, My family, and my friend -.- and my Mama pon terkejut giler aku couple, bukan ape.. FYI aku tak reti + minat sangat dengan hal2 yang macam nie, tu pasal la orang sekeliling aku tak expect yang aku akan accept bila mamat tu proposed aku. Hurmmm.. Maklumlah orang lain ade, aku pon teringin nak ada hah! memang ni lah makannya.

-gambar hiasan-

Tapi alhamdulillah, couple dengan dia tak lame pon. Hahaha. Bila ingat2 balik macam budak2 -.- clash bile??? *aku tau tu yang kau nak tau. Aku clash time aku tengah study week, ulang suara study week. That means next week aku Final exam ! OMG. Cuba kau bayangkan macam mana aku nak survive? Tapi semua tu kuasa Allah S.W.T . Aku dapat hadapi semua tu dengan tabah. Aiza kan kuat :)

Anugerah dekan untuk semester 2 dan 3.

Syukur sangat2, Alhamdulillah. Aku dapat perform dengan baik untuk exam lepas, semester 4. *actually down jugak result tu, but sikit je laaa. Untuk 3 kali berturut2 aku dapat kekalkan Dean List :) Semua nie aku buat untuk kebahagiaan Mama dengan Ayah dan jadi pembakar semangat untuk adek along.. Moral of the story, for me laa.. You know what the you needs not what you wants. Bercinta lepas nikah lagi sweet aku rasa. Am i right?