Tuesday, 12 June 2012

*HomeSick SudaH*

Assalamualaikum..tak jawab dosa kalau jawab sayang :)

hah kau dekat 2 minggu aku tak update blog, bersawang dah..AHAHAHA *nama nye laman sesawangkan
bukan tak nak update tapi aku pelik giler, wireless kat meja stdy aku tak dapat connect tapi kat meja Wawa dapat pulak.. sapa Wawa? she is my new roommate :) best lah gak siap ada jual topup lagi tu.. kalau nak topup calling-2 aku sajalah.. 

HOMESICK!! apa benda tu? Homesickness is the distress or impairment caused by an actual or anticipated separation from the specific home environment or attachment objects.. tu dia paham tak? tak pe biar aku explain :) tapi dalam ayat pasar je lah ye .. HAHAHAHA perasaan rindu giler tahap gaban lah senang citer kan family or someone else.. *tu ikot aku lah

Aku nie sometime homesick lah gak.. lagi-2 kalau dah lama cuti pastu kene balik hostel, walawei macam suruh menyangkul batas hah! malas gila kot.. tapi nak buat macam mana kan by hook or by crook kene gak balik.. paling lama pon penyakit aku tu lebih kurang 2 minggu lah.. lama kan? 

Kalau orang yang tak ada perasaan nie aku tak tau lah nak komen apa.. memang hebat lah.. kuat semangat lah bak kata orang..  aku ada gak tips untuk orang yang homesick ni ..

- Talk it out -cer luahkan kat orang yang korang nie tengah merindui someone such as kat kawan or family.. jangan pendam-2 tak baik untuk kesihatan :) kalau segan nak cakap depan-2 sms sudahhh..

- Get Out -
jangan lah terperuk je kat bilik.. g lah jalan-2 usha-2 kampus ke.. p shopping ke kan PTPTN kuar awal.. HAHA ish-2 beli apa yang patut je ok :) jangan membazirrr..
- Bring familiar item with you -
bawalah barang-2 yang korang suka time kat rumah.. mcm selimut, photo, bantal busuk ke.. HAHAHA *macam ada jer

- Plan -
awal-2 masuk kampus mesti banyak gak kan program yang dianjurkan.. apa lagi join lah.. selain tu..korang cer rancang awal-2 apa yang korang nak buat dalam masa sehari.. tak kesah lah.. nak makan apa? nak pakai baju apa? nak tulis apa kat blog? .. lebey kurang mcm tu lah.. HAHA
 And last but not least :)

- niat dihati mesti betul..
-kejayaan semanis madu memrlukan pengorbanan sepahit hempedu.