Thursday, 17 May 2012

* Senyumlah sayang :) *

ASSALAMUALAIKUM.. tak jawab dosa kalau jawab sayang :)

Tajuk entry aku kali nie pasal 'Senyum'... :) huh dah tu xreti-2 nak senyum dulu ke?jangan lah buat muka nak jawab *Add Math* kat sini..HAHA tak rugi pape pon kalau kita suka senyum ..orang suka kita pon bahagia..tapi-2 jangan la senyum over sangat aku pon seram jadinya HAHA

senyumlah macam nie.. seriously sweet doe..(pic nie jer yang nampak senyum ikhlas) HAHA

ok-2 berbalik pada tajuk.. aku pelik lah dengan orang yang kedekut senyuman nie ? asal erk? sebab xda gigi? cer tengok picture bawah nie .. confident jer nenek nie senyum :)

 (xder niat pape pon ye nek .. HAHA saja nak buat contoh..)

senyum ni bagi 1001 kebaikan tanpa kita sedar .. tapi tak larat la aku nak list satu-2 kan HAHA.. 
5 kebaikan dibalik senyuman :)

1) Senyum membuat kita lebih menarik. Kita akan selalu tertarik pada orang yang selalu tersenyum. Orang yang selalu tersenyum ada daya tarik tersendiri. Wajah yang berkerut, cemberut, membuat orang menjauh dari kita , tetapi sebaliknya senyum bisa membuat mereka tertarik.

2)Senyum mengubah mood kita. Ketika kita merasa jatuh atau “down” try lah untuk tersenyum. Mungkin saja mood kita akan berubah menjadi lebih baik.

3)Senyum dapat merangsang orang lain tersenyum.Orang yang suka tersenyum membawa kebahagiaan buat orang yang ada di sekitarnya. barulah orang senang nak kawan .. HAHA

4) Senyum membuat you all nmpak sukses. Orang yang tersenyum nie more confident in a single day :).. kawan-2 kerja, sahabat, orang-orang terdekat akan merasakan sesuatu yang berbeza

5)Senyum membuat anda tetap positif. Senyumlah! Lalu sekarang cuba fikir sesuatu yang negatif tanpa berhenti tersenyum.. susah kan ?? tau xper !so banyak-2 lah senyum kurang sikit benda yang negetif dalam diri kita..

 so ?

like what ? like this ...


: peringatan untuk dari saya juga :) have a nice day !
 




No comments:

Post a Comment