Friday, 18 May 2012

* Mangsa Kemalangan ! (●̮̮̃•̃) *

ASSALAMUALAIKUM.. tak jawab dosa kalau jawab sayang :)

Jam 5.50PM.. macam biasalah tak keje lain time tu aku tengah on9.. facebook twitter and blog ! aku alone time tu ..tengah khusyuk depan PC tibe-2....
kedeboookk!!! (lebey kurang mcm nia la bunyinya) HAHA
terkejut bukan kepalang aku dibuatnya..nak jatuh jantung aku ni.. aku pon tengok la kat pintu tak ada apa pon..kebetulan pc aku dekat la gak dengan pintu.. xder papa pon .. aku on9 lah mcm biasa..

Then masa yang sama ade bunyi burung..(xtau la anak ker mak ker bapak ker ..) i still ignore the noice HAHA.. aku cakap la kat mama ade bunyi something kat pintu tadi mama.. tiba-2 mama dengan nada nervousnya.. YA ALLAH..KESIAN BURUNG TU! aku pon hape lagi menggelabah p tengok .. yang tak tahan nya my mom suruh aku rawat burung tu! HAHA nonsense lah.. aku mana reti .. aku ajak mama pergi klinik bawa burung tu.. takut ada serious injured plak.. tapi bila aku tengok dah jadi mcm nie dah....

 sakit sangat kot.. sampai terngaga huh! kesian :(

nie lagi kesian kan ?chop-2 ada nmpak something tak? HAHA

hanya mampu buat begini saja.. moga-2 burung nie kuat untuk fly again :)

: kita tolong burung ni.. insyAllah Allah akan tolong kita 1 hari nanti ..
: ok la .. nak teman burung ni sampai burung ni terbang HAHA :)

Thursday, 17 May 2012

* Senyumlah sayang :) *

ASSALAMUALAIKUM.. tak jawab dosa kalau jawab sayang :)

Tajuk entry aku kali nie pasal 'Senyum'... :) huh dah tu xreti-2 nak senyum dulu ke?jangan lah buat muka nak jawab *Add Math* kat sini..HAHA tak rugi pape pon kalau kita suka senyum ..orang suka kita pon bahagia..tapi-2 jangan la senyum over sangat aku pon seram jadinya HAHA

senyumlah macam nie.. seriously sweet doe..(pic nie jer yang nampak senyum ikhlas) HAHA

ok-2 berbalik pada tajuk.. aku pelik lah dengan orang yang kedekut senyuman nie ? asal erk? sebab xda gigi? cer tengok picture bawah nie .. confident jer nenek nie senyum :)

 (xder niat pape pon ye nek .. HAHA saja nak buat contoh..)

senyum ni bagi 1001 kebaikan tanpa kita sedar .. tapi tak larat la aku nak list satu-2 kan HAHA.. 
5 kebaikan dibalik senyuman :)

1) Senyum membuat kita lebih menarik. Kita akan selalu tertarik pada orang yang selalu tersenyum. Orang yang selalu tersenyum ada daya tarik tersendiri. Wajah yang berkerut, cemberut, membuat orang menjauh dari kita , tetapi sebaliknya senyum bisa membuat mereka tertarik.

2)Senyum mengubah mood kita. Ketika kita merasa jatuh atau “down” try lah untuk tersenyum. Mungkin saja mood kita akan berubah menjadi lebih baik.

3)Senyum dapat merangsang orang lain tersenyum.Orang yang suka tersenyum membawa kebahagiaan buat orang yang ada di sekitarnya. barulah orang senang nak kawan .. HAHA

4) Senyum membuat you all nmpak sukses. Orang yang tersenyum nie more confident in a single day :).. kawan-2 kerja, sahabat, orang-orang terdekat akan merasakan sesuatu yang berbeza

5)Senyum membuat anda tetap positif. Senyumlah! Lalu sekarang cuba fikir sesuatu yang negatif tanpa berhenti tersenyum.. susah kan ?? tau xper !so banyak-2 lah senyum kurang sikit benda yang negetif dalam diri kita..

 so ?

like what ? like this ...


: peringatan untuk dari saya juga :) have a nice day !
 




* tak perlu nak SHOW OFF *

ASSALAMUALAIKUM .. xjawab dosa kalau jawab sayang :)

ok hari nie aku nak share ckit pasal orang yang suka SHOW OFF! (caps lock lagi ..hambek kau..)
apa benda tu? Menunjuk-2.. tau ? hadoi.. aku tak tau la ape perasaan orang tu kalau dapat tunjuk kat semua orang apa yang dia ada.. Come on la.. orang lain tak heran pon..tak kesah la nak tunjuk ape for instance phone ke baju ke kasut ke and ONE thing yang orang suka sangat tunjuk-2 bila GF or BF dyeorg hencem cute smart and bla bla bla .. *aku pelik sangat ..perlu ker ? huh .. tu la manusia ..jangan mcm tu la .. :)
i want to share this video so hope you all like it :) check it up !



so ape mcm ? that's cool right :) ambil iktibar ok ? sama-2 la kita memperbetulkan diri kita .. peringatan untuk diri aku dan semua orang yang aku sayang ! Kalau nak show off gak p masuk hutan kawan dengan beruk :p HAHA *just kidding..

Wednesday, 16 May 2012

Hadiah Untuk Cikgu :)

ASSALAMUALAIKUM ..xjawab dosa kalau jawab sayang :)

Entry hari nie khas untuk semua guru-2 diseluruh negara especially tenaga pengajar yang pernah mengajar saya dari tadika sampai ke universiti :) perlu ke bagi tau sampai universiti ?*sigh tanpa mereka mustahil untuk aku sampai ke tahap ini .. thanks a lot .. Guru kan ibarat lilin, sanggup membakar diri untuk menerangi orang lain.. wah.. sungguh bermakna pengorbanan seorang guru!

Nie aku nak story cikt dulu time sekolah rendah bila sampai je hari guru mesti sebuk nak bagi hadiah kat cikgu..mcm-2 hadiah aku pernah bagi kat cikgu aku antaranya HAHA aku pernah bagi ustazah aku sabun mandi ! kalau yang shower crim boleh tahan lagi kan nie yang sabun buku kot ! selain tu aku bagi ustaz aku talam.. tau talam x ? bukan talam dua muka.. dah mula lah tu nak annoying *sigh nie yang 1muka jer.. HAHA talam tu hadiah aku time tadika..berbalut plastic hadiah lagi tu ... nampak baru jer tau :)
malam tu .. aku tanya la kat mama .. ''boley tak zati nak bagi talam nie kat ustaz esok ?''
 mama kata ''bagi je lah ..'' perghh .. bahagia kot ! esok dengan rasa bangga nya pon aku bagi la kat ustaz aku..

HAHA  after a few days day la... aku usha meja ustaz tu ade lagi talam yang aku bagi..asal dia tak bawak balik rumah erk ? aku pon pelik gak la kan .. aku pergi kat meja ustaz tu aku usha la talam tu .. RUPE-2 nya! talam tu dah reput dah ! HAHAHAHAH giler la .. mana tak nya dah lama kot talam tu HAHAHAHA lucky tak sapa nampak kalau tak nanti orang inagt aku yang patahkan talam ustaz tu !

Ok ..so moral of the story :) cikgu tak mengarap pon hadiah daripada anak muridnya.. tapi tak semau cikgu lah.. HAHA ada gak cikgu yang mengaharap (ish .. xbaik buruk sangka ) kalau kita hormat dengar cakap guru dengan ucapan ''selamat hari guru'' pon dah memadai sangat dan boley buat mereka bahagia dan rasa dihargai..
am i right ?

  aku nak ambil peluang nie nak wish ''SELAMAT HARI GURU'' kepada kawan-2aku iaitu Ulfah, Masyie,Amera yang pernah 0r memang tengah jadi guru :) HAHAHA jasa kau tidak ternilai .. tak semua orang dapat rasa apa yang korang pernah rasa .. tak kisah la tadika ke sokolah rendah ker menengah ker memang untung la budak-2 tu dapat cikgu yang BAIK mcm kamu .. HAHAHA

Monday, 14 May 2012

*bithday girl- part last*

ASSALAMUALAIKUM.. x jawab dosa kalau jawab syg :)

Ok-2 entry yang nie aku nie simpulkan ape yang aku rasa sepanjang sehari birthday aku .. (eceh..mcm nak sampaikan award plak dah )..

Aku rasa HAPPY sangat-2 x terhingga..* andai kata nie kali yang terakhir aku celebrate my birthday aku tetap bahagia sebab aku dapat celebrate birthday with my family and Ulfa .. tapi aku xlupe kawan-2 aku yang lain .. masyitah, atul, yana, ika, bila, ayu, ulfa, korang pon pernah celebrate birthday aku serius happening gler la .. thanks korang .. sayang aku kat korang xterkata :) ok-2 tak lupa juga kat akak aku Nurnadira fatin abdul aziz.. xjemu dia wish kat aku bagi advice yang berguna untuk aku .. haha .. thank akak :) 

Urm..Mama Ayah Angah Adek ... kakak nak say thanks a lot and love you all so much .. zaty bahagia sgt-2 (kalau bukan birthday zaty pon bahagia gak :) ) haha semua benda yang zaty impikan alhamdullilah dapat .. insyALLAH zaty akan jadi seorang anak yang baik dan berguna di dunia dan akhirat .. kalau ayah mama angah adek ada baca blog zaty .. i want to say something to u all .. cake yang pa beli seriusly sedap :) hahaha nasi ayam yang mama masak memang terbaik .. angah dan adek yang xjemu-2 layan kerenah kakak .. and-2 Ulfa yang sama-2 bertungkus lumus wat begede n kuih melaka untuk kami sekeluarga .. thanks a lot !
 

* birthday girl-part 3*

ASSALAMUALAIKUM.. xjawab dosa kalau jawab sayang .. 

For this entry i just wanna to share antara-2 kad-2 and letter-2 yang kawan aku bagi .. too many la .. aku scan mane yang patot je la .. bukan ape HAHA ade yang bende-2 yang x patut aku masukan..          (wuuhhh .. ayat dia) layan .. :)

kalau dapat bace untung la .. haha antara karya-2 yang sudah ditapis dan boley ditayang :) daripada my lovely frenz : SITI NUR LIYANA IRDINA BT ZAKARIA.

comey kan ? yang buat kad nie seriusly creative :)

 my akaq sayang yang kasi :)

tu la org nyer :) hahaha .. windu dia tapi xtau la dia windu aku ker x ..:(


p/S : ada banyak lagi .. tapi nie jer yang sempat dan boley aku share dengan kamoo semua .. xsemua bende kite ley share dgn org kan ? mcm-2 kenangan time birthday aku dan aku xkan lupa sampai bile .. Kepada kawan-2 yang aku syg especially korang la .. letter-2 yang korang pernah bagi kat aku still ade with me ! haha don't wory keyh :) HAHAHAH

Sunday, 13 May 2012

* birthday girl -part 2*

ASSALAMUALIKUM.. xjawab dosa kalau jawab sayang :)

Berseri-2 muke birthday girl tu kan ? haha jangan silap orang pulak .. aku yang pakai tudung kuning-2 cair tu xder la secantik yang purple tu :) * kasi highline ckit :) HAHA bahagia betul la .. pagi-2 pergi pasar beli bahan-2 untuk wat nasi ayam ..HAHA comey kan gelang tu ? sape bagi ? urm.. orang yang aku sayang dunia n akhirat :) fuhh .. aku tak expect pon dapat hadiah pagi-2 buta .. tapi ALHAMDULLIAH syukur sgat .. thanks kepada yang bagi saya gelang nie .. nak mention nama dia tapi malu la .. sengal ubi :P

 After balik pasar kiterorg breakfast..mcm-2 la aku dgn ulfa beli kat pasar .. antaranya ? nasi lemak, kuih-2, murtabak, char kuew teaw, kopok lekor , roti jhon, apam balik .. hah! yang apam balik nie ulfa yg beria-2 nak sgt ! sebab ape? mamat yang jual apam balik nie hencem bhai .. tinggi tough muka dia clean n clear xde pimple!tapi bila sampai rumah .. makan xder la sedap mana .. HAHA tapi habis gak XD
Lepas habis breakfast kiteorg terus mulakan operasi buat nasi ayam dan begedel .. begedel ? ape tu ? HAHA ala.. kiuh kentang yg dilenyek-2 taku dengan ulfa yang buat .. mama usha jer :) best experience!

Ok ! nasi ayam dah siap! begedel pon dah siap goreng :) tibe-2 ayah g dapur bawa kek aiskrim !!! wah-3 syok2 .. actually terhary gler time tu .. nak nanges bhai .. tapi cool cover ayu jer time tu dalam hati sape tau ? hahaha


simple jer .. maklumla ayah yang pilih .. mama x ikot time beli kek nie .. apa salah nya kan kalau ayah yang pilih ? xder beze .. haha sedap-2 sgt .. coklat+vanila+starberi = terrbbaaaiikkk laaa ..
thanks ayah .. hehe .. ingtkan dah besar xder la kek tapi ade jugak :)
 

* Birthday Girl- part 1 *

ASSALAMUIALAIKUM ! xjawab dosa kalau jawab sayang .. HAHA 

2 hari lepas my birthday.. honestly memang best.. tu pasal la lambat update blog nie ha .. bersawang da! firstly aku nak say thanks a lot kepada semua yang wish kat aku .. seriusly terharu terkilan ter... ape lagi ? HAHA thanks a lot .. nak wish kat fb twitter anta msg kat aku.. thanks2 ! 




nie bukan batu nisan ok ! haha .. hasil kreatif my father for me :)

aku nak citer ckit birthday aku kali nie .. 100% lain beb, eh xlah smpai 100% kan ..ok3 99% i think .. ape yang lain nyer ? kali nie aku celebrate with my family :) semua ada .. Mama Ayah Angah Adek .. hah lagi sorang ! Ulfa .. my bestfrenz 4eve n ever.. selama 5 tahun aku celebrate kat sekolah dengan kawan-2 aku tapi tu pon best gak ! tepat jer 12 malam mesti dyeorg pecah masuk dorm aku semata-2 nak wish ! arrgghh .. miss that moment ! kalau dapat ulang memang aku nak ulang ! and-3 tiap kali my birthday mesti ade kek .. haha comey-2 plak tu kek nyer .. urm .. nak sedey-2 jap .. dulu before birthday aku mesti ade something yang wat aku menangis :'( sedey kan ? macam-2 la .. xnak la cter .. malu tau .. tapi it doesn't matter that i can't enjoy my birthday right ? chiillll la .. haha nak tau lagi cter aku ? continue post yg berikutnya :)