Tuesday, 10 April 2012

SaLah nAik esCaLatoR !! seGan :((

ASSALAMUALAIKUM.. 

fuhh.. lame la gak da x update blog nie ha.. bersawang da.. haha ha nak share citer semalam la.. even da basi nak share gak :D .. setalah sekian lame terperuk kat umah akhirnya semalam mama dgn ayah ajak aku hang out dgn mereka..(very important person in my life) wow..! memang masyuk...tp tula..adek2 aku plak xder.. dyeorg sume kat oztel :) hehe jadi anak tunggal la aku semalam.. best2..  mule2 kiteorg gerak gi jusco .. tempat fist sekali aku tuju ialah .. POPULAR .. hehe aku memeng suke g book store rase mcm xnak balik .. mama plak offer nak belanja.. walamak..! aku pon ape lagi.. hehe 5 novel aku beli.. haha..mama belik gak buku.. haha majalah ANIS .. :))

1) TUAN RUMAH, PEMBANTU RUMAH
2) CINTA SI IKAN BUNTAL & KAMBING LIAR
3) KELAT-KELAT SAYANG
4) BINI AKU TOMBOY KE?
5) SENSE AND SENSIBILITY 

pastu lapar plak..padahal da mkn da before gerak tu.. haha.. xper2.. semalam semua mama belanjar..
kiterorg pon trus menuju ker food court jusco .. tingkat atas sekali.. kiteorg mkn simple2 jer.. aku mkn char kuew tiaw mama order mee goreng mama .. ayah kiterorg belikan special sikit.. haha mcD mc chicken.. tu dye.. western gtu .. tapi semalam memang funny gler .. my mom khusyuk sgt bercerita smpai naik escalator salah.. haha :DD mama p naik yg untuk turun punyer.. haha geli haty sgt! cm nie cerita nyer..

'' TruE sTorY''
MAMA : along .. kiter nak g mane dulu nie?
ME : urm.. mane2 la.. ha! g popular la dulu.. zaty nak beli ''buku rujukan''
MAMA : rujukan la sgt.. haha

gelak punyer gelak smpai da dekat sgt dgn escalator tu mama pon menonong jer.. aku kat blakang ditinggalkan.. tibe2..
ME : mama!! salah tu.. haha (dah naik tp..1 kaki jer la baru.. )
MAMA : ish .. long nie bukan nak tegur mama! haha
ME : zaty da panggil da.. haha tu la lain kali jgn laju sgt jalan.. haha mama2..
MAMA : patut la la tgk xder org langsong.. mama pon pelik.. haha nseb baik xder org.. kalau ade.. fuhh segan i..

kiterorg pon gelak bagai nak runtuk jusco tu.. kelakar gler.. da lame xtgk mama gelak mcm tu lepas nenek pergi tinggal kan kiterorg.. aku rase bahagia sgt time tu...even mama salah naik escalator :)) thanks mama papa !

No comments:

Post a Comment