Thursday, 12 April 2012

* result untuk nenek- part 1 *

ASSALAMUAILAIKUM..

i miss her so much already .. semalam genap seminggu nenek pergi tggalkan kami .. seriusly mcm xcaya yang nenek da xada.. :( rezeki aku dapat jage nenek even xlame just 1 week but it's ok i'm very grateful.. thanks god.. last aku jumpe nenek time dye belum sakit ialah last raye last year.. she's fine.. ingt lagi raya last year..nenek teringin sgt nak mkn dodol.. honestly nak wat dodol is not easy.. nak kacau dodol take time around 8 until 7 hours.. but my mom still be with intention.. time tu cuma ade kami sekeluarga, maklang, and poksu.. mama kata,mama nak juga wat kan nenek dodol.. alhamdullihah dpt gak nenek mkn dodol .. :) selain tu nenek ckp kat aku teringin sgt nak g baraan.. aku jarang ckit join baraan nie.. urm. honestly..xminat langsong..tp aku tetap nak bwk nenek aku join baraan kmpung nenek.. xsangka raya tahun lepas adalah raya terakhir kami bersama..

* bersama nenek tersayang *

2 hari sebelum semester2 start aku da nak kene balik UNisZa .. tiket time tu mlm around 10pm.. aku xtau nape mlm tu rase sedey yg teramat sgt.. aku dekat dengan nenek..aku peluk nenek.. " zaty xdpt jage nenek lama2 sbb zaty da nak kene balik U.. maafkan zaty nenek ".. nenek ckp..''xper..nenek pham..zaty nak pegi belajar bukan nyer nak suke2.. xlame lagi nenek chat la..'' 3bulan aku x balik umah selalu contact nenek trough phone jer.. tp suara nenek x mengambarkan yg dye sakit.. bila aku rase mcm xsedap haty aku msti call nenek.. dan tiap kali aku call nenek msti aku nangis.. windu yang teramat sgt.. tuhan jer yg tau.. akhirnya sampai gak exam week.. aku xsabar nak balik!! yang paling aku xdapat lupe before exam business math mama call.. *nangis plak tu.. jantong aku mcm nak jatoh! nenek masuk Hospital Selayang angah *my brother yg jage nenek ..alone! rase mcm nak balik time tu jugak :( tp paper x habes lg.. aku hanya mampu berdoa ..

No comments:

Post a Comment